Specijalna ponuda

Pitanja i odgovori

URIDAN - BEZVODNI PISOARI

KAKO URIDAN® FUNKCIONIŠE?
U pisoarima s vodenim ispiranjem branu između odvodnih cevi i prostora toaleta čini rastvor vode i mokraće. Miris mokraće posledica je oslobađanja amonijaka u dodiru mokraće s vodom. U Uridan®-ovim bezvodnim pisoarima biološki razgradiva tečnost (Urilock®) zamenjuje vodu i mokraću u sifonu pa se neugodni mirisi ne šire. Mokraća koja ulazi u Urilock® sifon izbacuje jednaku količinu mokraće na izlazu iz sifona. Biološki razgradiva tečnost traje tokom približno pet do sedam hiljada mokrenja, a jednostavno se zamenjuje postupkom koji traje svega nekoliko minuta.

KAKO SE ČISTI URIDAN®?
Kao i kod ostalih sanitarija veoma je važno svakodnevno čišćenje. Kao osnovno čišćenje upotrebljava se obična voda,pisoar se prebriše papirnim ubrusom, te nakon toga za završno čišćenje koristi se antibakterijsko dezinfekcijsko sredstvo (Uriclean®) koje se raspršuje po unutarnjim zidovima pisoara te oko poklopca sifona. Nakon toga pisoar se ponovno prebriše papirnim ubrusom. Dnevna upotreba Uriclean-a daje sjaj pisoaru i sprečava mokraći da se zadržava po zidovima pisoara. Postupak čišćenja brži je i lakši u odnosu na čišćenje pisoara s vodenim ispiranjem jer nisu potrebna jaka i agresivna sredstva za čišćenje.

U ČEMU SU PREDNOSTI BEZVODNOG PISOARA?
Štednja vode... U proseku pisoar potroši 100.000-200.000 litara vode godišnje. Budući da približno 20% vode koja se potroši u poslovnim prostorima otpada na ispiranje pisoara, postoje značajni ekološki i finansijski podsticaji trenutnog smanjenja potrošnje vode. Smanjenje operativnih troškova... Održavanje postojećih pisoara s vodenim ispiranjem može biti vrlo skupo.IR senzori pokreta,ventili,cevi zahtevaju redovno održavanje. Bezvodni pisoari Uridan® priključuju se na standardnu cev sifona od 50mm te nije potrebno dodatno prilagođavanje instalacija čime se smanjuju operativni i troškovi održavanja. Smanjenje troškova gradnje... Kod novih objekata izbegava se trošak postavljanja cevi, ventila i IR senzora čime se
znatno smanjuju ukupni troškovi projekta. Viši stepen higijene... Uridan® -ovi bezvodni pisoari dopreinose čistijem i zdravijem izgledu sanitarnih prostorija. Ispitivanja su pokazala da toaleti s bezvodnim pisoarima imaju manje bakterija i gljivica u odnosu na one s vodenim ispiranjem.

JESU LI URIDAN BEZVODNI PISOARI HIGIJENSKI?
Da, jesu. Budući da je bakterijama za razvoj potrebna voda, manje bakterija opstaje u Uridan®-ovim bezvodnim pisoarima nego u uobičajenim pisoarima s vodenim ispiranjem. Oseti li se miris mokraće? Ne, nema mirisa mokraće iz ovih pisoara. Biološki razgradiva tečnost Urilock® u sifonu neutralizira i blokira mirise mokraće koji dolaze iz pisoara. Upotreba antibakterijskog voštanog spreja Uriclean® prilikom dnevnog čišćenja pomaže u sprečavanju zadržavanja mokraće na zidovima pisoara.

KADA SE ZAMENJUJE BIOLOŠKI RAZGRADIVA TEČNOST URILOCK?
To ovisi o intenzitetu korišćenja pisoara. Tečnost deluje kod približno pet do sedam hiljada mokrenja što znači da se menja jednom ili nekoliko puta godišnje.

JE LI SKUPO ZAMENITI POSTOJECE PISOARE URIDAN BEZVODNIM?
Nije, ušteda vode i troškova odvodnje kao i smanjenje troškova održavanja uvelike nadmašuju ulazne troškove. Nakon što se pokriju troškovi ugradnje, ostvaruje se znatna ušteda što osigurava pozitivan učinak na povrat ulaganja.