Sotile keramika 4,9 mm

KONTAKT

SOTTILE je inovativna linija keramičkih materijala poslednje generacije i uključuje potpuno vitrifirane porculanske ploče od kamena koje karakteriše smanjena debljina od samo 4,9 mm. Dizajniran i proizveden u skladu sa postojećim zakonima o tehničkim performansama, porcelanski keramički pribor SOTTILE sa nekoliko tačaka gledišta obezbeđuje iste performanse kao i proizvodi tradicionalne debljine uz dodatak lakoće, svestranosti i fleksibilnosti, ako se koriste u odgovarajućem kontekstu i na ispravan način način.
SOTTILE ploče dobijaju se naprednim industrijskim metodama i lako se obrađuju u smislu sečenja i bušenja.

SOTTILE se proizvodi u serijama Pietre di Sardegna i Pietre Etrusche linije Pietre Native i dolazi u velikim pločama cm 60k60, 60k120 i njihovim frakcijama, koje se mogu kombinovati sa podovima iste serije tradicionalne debljine, od kojih održavaju istu estetske karakteristike, dimenzije i modularnost.

SOTTILE ploče su dizajnirane uglavnom za upotrebu u radovima na restrukturiranju kako bi se pojednostavile i racionalizovale operacije podnih i zidnih obloga bez uklanjanja već postojećeg materijala; mogu se koristiti u svim intervencijama koje zahtevaju lakoću i ograničenu debljinu.
U stambenim, komercijalnim i tercijarnim primenama ove keramičke komponente mogu da obezbede neviđena dizajnerska rešenja ne samo sa stanovišta funkcionalnosti ili tehničkih performansi već i na kompozicionom nivou.
U estetskom i dizajnerskom pogledu SOTTILE ploče obrađuju se i obrađuju kao uobičajene ploče od keramičkog porcelana Casalgrande Padana i, pored toga što se kombinuju sa drugim elementima iste serije, mogu se koristiti za pokrivanje zidova, geometrijski složenih površina, arhitektonskih volumena , pregradni zidovi; Slično tome, mogu se koristiti kao gotove površine za radne stanice, stolove, kuhinje i kupatila.

Dalje vrlo zanimljivo područje primene predviđa primene na otvorenom, gde SOTTILE ploče pružaju dizajnerima inovativna arhitektonska i tehnološka rešenja za pokrivanje fasada zgrada, kako novih tako i za obnavljanje, kako upotrebom lepkova na tradicionalnim nosačima, tako i kao spoljna izolacija. Lakoća i podesivost čine ih pogodnim za upotrebu u unutrašnjosti velikih krstarenja i prestižnih jahti.

Sa ekološkog stanovišta, SOTTILE je ekološki proizvod zahvaljujući manjoj količini sirovina i energetskih resursa koji se koriste tokom njegovih procesa proizvodnje i odlaganja.

Upotreba SOTTILE porculanskih kamenih ploča garantuje niz prednosti, posebno u radovima na restrukturiranju i zgradama koje zahtevaju manju težinu na njihovoj strukturi.

Glavne prednosti uključuju:
– pojednostavljenje i pojednostavljenje instalacionih operacija sprečavanjem uklanjanja već postojećih materijala;
– Smanjivanje vremena instalacije i brzi pristup sobama;
– Smanjenje problema koji su tipično povezani sa restrukturiranjem;
– Uklanjanje troškova uzrokovanih uklanjanjem i odlaganjem već postojećih podova i pokrivača;
– Ograničena količina intervencija za modifikovanje i prilagođavanje postojećih struktura (uklanjanje okova, izravnavanje poda itd.);
– Laka obrada, sečenje, bušenje i rukovanje keramičkim materijalima;
– iste estetske, tehničke karakteristike i karakteristike performansi kao keramički keramički proizvodi tradicionalne debljine i pružajući mogućnost kombinovanja oba materijala;
– Jednostavno čišćenje i održavanje keramičkih površina;
– Smanjena težina na nosećem okviru i podovima zgrade;
– Manji uticaj na životnu sredinu koji proizlazi iz manje potrošnje sirovina i energetskih resursa.

Pločice od porcelanskog kamena SOTTILE mogu se koristiti za pokrivanje i unutrašnjih i spoljašnjih zidova, posebno ako važe ograničenja težine; za lagane tranzitne podove i kontejnere koji ne predviđaju tranzit teškog tačnog tereta ili kolica s tvrdim kotačima; prestrukturiranje poda i unutrašnjih obloga, postavljanjem ploča direktno na postojeće mermerne površine, prirodni kamen, keramičke površine, čime se sprečavaju troškovi i problem koji se obično odnosi na takve intervencije.
Lepkovi, malteri za popunjavanje spojeva, zaptivke za spojeve moraju se tačno identifikovati u saradnji sa glavnim proizvođačima lepkova i maltera u skladu sa vrstom podne opreme i njenom namenom.

Ograničena debljina i ekstremna lakoća SOTTILE ploča posebno su pogodne za ugradnju na postojeće podove i unutrašnje zidne obloge od keramike, mermera ili prirodnog kamenja, jer sprečava uklanjanje već postojećih materijala i ne dodaje težinu potpornim konstrukcijama i podovi.

Ti nosači moraju biti čvrsti i čvrsto usidreni za dno, mehanički otporni na opterećenja i očekivano odredište upotrebe, ravni i poravnati, bez pukotina i temeljito očišćeni. Sva ulja, vosak, masnoću treba ukloniti pranjem vodom i kaustičnom soda ili ad hoc deterdžentima za depilaciju. Svi tragovi boje kao i olovne zaptivke mermera moraju se ukloniti. Napukle ili opuštene ploče moraju se ukloniti i praznine popuniti odgovarajućim sredstvima za izravnavanje.

Ako se proizvod postavlja na blistave košuljice, pre postavljanja ploča neophodno je izvršiti početni ciklus pokretanja sistema u skladu sa standardom EN 1264-4.
Ako će se proizvod montirati na nove podne estrihe i okruženja koja prolaze kroz teška tačna opterećenja ili kolica s tvrdim kotačima, predlažemo ugradnju porculanske keramike tradicionalne debljine.

SOTTILE se može ugraditi kao vanjski zidni pokrov poput bilo koje druge ploče od porculanskog kamena tradicionalne debljine, ali prednost je u tome što su operacije ugradnje jednostavnije zahvaljujući ograničenoj težini ploča, posebno u slučaju velikih formata.
Zahvaljujući ekstremnoj lakoći i smanjenoj debljini, ploče SOTTILE se mogu zalepiti i kao spoljna izolacija.

Pločice od porcelanskog kamena SOTTILE pružaju površinsku završnu obradu spoljne izolacije: štite donje slojeve i obnavljaju spoljnu površinu zgrade zahvaljujući širokom spektru dostupnih rešenja u boji.
Spoljna izolacija je tehnika koja osigurava toplotnu i zvučnu izolaciju zidova zgrade. Sastoji se u nanošenju toplotnih izolacionih panela na spoljnoj površini umesto unutar zidova, čime se stvara homogeni poklopac koji može da smanji termičke tačke koje dovode do disperzije toplote, kondenzacije i lokalizovanog kalupa.

Donedavno je površinska obrada izolacionih ploča izrađena od lakiranog maltera, ali sve veći uspeh ove izolacione tehnike u kombinaciji sa zahtevom dizajnera za dugotrajne i lepše površinske završne obloge doveo je do proučavanja i razvoja specifičnih proizvoda i sistema za postavite poklopce SOTTILE keramičke keramike na termoizolacione panele.
Osim što su dugotrajne, izuzetno lagane i stabilne u pogledu svojih mehaničkih i estetskih karakteristika, SOTTILE ploče obezbeđuju izvanredan estetski kvalitet, uz veliki broj potencijalnih primena koje vode kreativnosti zahvaljujući širokom spektru njihovih boja i formata koji omogućava inovativna i prilagođena rešenja.

SOTTILE ploče su lagane, otporne na mraz, ne upijaju se, lako se čiste i održavaju i odlikuju se velikom otpornošću na habanje, habanje, hemijske agresije, vremenske prilike i zagađenje.
Zahvaljujući jednostavnoj ugradnji, spoljna izolacija pomoću SOTTILE pokrivača ploča moguća je i u novim i u restrukturiranim zgradama u stambenom, komercijalnom i tercijarnom sektoru i može dovesti do značajnog poboljšanja energetskih performansi i estetskog kvaliteta.
SOTTILE se može lepiti na spoljnu izolaciju mak 20 m visokih zgrada s pločama dimenzija mak 60k120 cm. Što se tiče boje keramičkih ploča, treba dati prednost svetlim bojama koje imaju indeks prelamanja veći od 20%.

Operacije sečenja i bušenja ploča SOTTILE izvode se istim alatima i opremom koja se koristi za obradu porculanskih kamenih ploča tradicionalne debljine.

Namenjeni ručni radni stolovi trenutno dostupni na tržištu posebno su pogodni za linearno sečenje: ploče se “ugraviraju” vrlo lako pomoću vidia / titanijum-točkova koji rade kroz ručni napredak i kontrolisane smernice. Nakon graviranja, ploče se „režu“ laganim pritiskom na obe strane. Ceo postupak se izvodi brzo i ne stvara se prašina.

Obrezivanje ivica može se izvršiti ručno dijamantskim sunđerama ili peskovim papirom: lagana obrada može dovesti do efekta zamračenja, ponovljena obrada može dovesti do prekrivanja.
Isti rezultati mogu se postići upotrebom diskova za brusni papir na savitljivoj ruci.

Zahvaljujući smanjenoj debljini, SOTTILE ploče od porcelanskog kamena težine cca. 11 kg po kvadratnom metru, dakle, cijela ploča od 60k120 cm teži cca. 8 kg.
Zahvaljujući svojoj maloj težini, SOTTILE ploče lako se transportuju i njima se takođe može rukovati u velikim formatima i pokazuju se efikasnijim tokom postavljanja.
Nakon što ste ih izvadili iz ambalaže, obradite ploče obraćajući pažnju na njihove uglove kako ne bi došlo do pucanja i usitnjavanja. Ako se privremeno naslone na zid, ploče SOTTILE treba da se odmaraju na podu sa dužom stranom u pribl. 30 ° ugao sa zidom.

1